Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon är E-hälsomyndighetens första chefsfarmaceut

E-hälsomyndigheten har utsett Victoria Throfast till myndighetens första chefsfarmaceut.

Victoria Throfast är E-hälsomyndighetens första chefsfarmaceut. Hon är legitimerad apotekare och farmaceutisk utredare med en bakgrund från akademi, läkemedelsindustri och apotek.

Victoria Throfast är internrekryterad och har arbetat med Nationella läkemedelslistan på E-hälsomyndigheten sedan omlokaliseringen till Kalmar.

— Mitt mål och min drivkraft är att bidra till bättre e-hälsa i Sverige för invånare, apotek och vård. Jag vill göra skillnad och påverka framtidens e‑hälsa utifrån min kunskap från verksamhetsområdet apotek, säger Victoria Throfast, chefsfarmaceut på E-hälsomyndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt E-hälsomyndigheten är syftet med de nya rollerna som chefsfarmaceut respektive chefsläkare att stärka myndighetens profil som expertmyndighet. Förra veckan utsågs allmänläkaren Max Herulf till myndighetens första chefläkare.

En viktig uppgift för chefläkaren och chefsfarmaceuten är att aktivt medverka i olika samverkansforum och konferenser för professionerna inom hälso- och sjukvård och apotek, enligt myndigheten.

Mest läst