Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon är vår nya studentbloggare

– Jag ska försöka sätta ord på sådant som många frågar sig i början av farmaceututbildningen, säger Kathrin Svensson, ny bloggare på Svensk Farmaci.

Kathrin Svensson är 24 år och bor i Sundsvall. Hon studerar fjärde året av fem på apotekarprogrammet vid Umeå universitet. Sedan ett år tillbaka kombinerar hon studierna med att jobba som receptarie.

– Som student på apotekarprogrammet kan man ta ut en receptarieexamen efter tre år, så det gjorde jag. Nu jobbar jag på Kronans apotek i Sundsvall, säger hon.

Vid sidan av studierna och jobbet är skrivande ett av hennes största intressen.

 – Jag älskar att skriva. Jag har alltid gjort det.

Det fick Kathrin Svensson visa prov på i bokförlaget Aritons antologi ”Mer än bara ord: På tal om framgångsrik kommunikation” som gavs ut 2018. Hon är en av 28 kvinnor i boken som delar med sig av sina bästa kommunikationstips, allt från hur du kommunicerar som ny på jobbet till hur du använder kroppsspråket. Hennes kapitel har rubriken ”En dubbelriktad väg olika personligheter vandrar”.

– Bokförlaget sökte kvinnor i olika åldrar som ville ge sitt perspektiv på kommunikation. Jag skickade in ett manus och blev utvald. Jag vävde in lite av mina vetenskapliga kunskaper, säger hon.

Katrin Svensson ser många olika karriärvägar efter examen.

– Jag är öppen för det mesta. Jag trivs bra på apotek. Men jag är också en person som gärna grottar ner mig i ett område i timmar. Jag kan se mig själv forska i framtiden.

Som studentbloggare på Svensk Farmaci kommer hon att skriva om studentlivet och farmaceutrollen. I sitt första blogginlägg delar hon med sig av några ögonblick från sin första tid som farmaceut på Kronans apotek och kommer med tips till nyutexaminerade.

– Jag inspireras av Svensk Farmacis studentbloggare Jennifer Nilsson skriver. Jag tycker att hon skapar en stor igenkänningsfaktor. Jag kommer att fortsätta lite på det spåret, säger Kathrin Svensson som känner Jennifer Nilsson från Sveriges Farmaceuters studentsektion i Umeå.

Läs mer >> “Mina tips till er som är på väg att bli fullfjädrade farmaceuter”

Andra läser