Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Kronans apotek lanserar webbplats på ukrainska

Kronans apotek startar en särskild webbplats riktad till ukrainare som flytt undan kriget. Här kan de läsa på sitt eget om hur och var de kan få tag på läkemedel i Sverige.

Kronansapotek.se har sedan någon vecka tillbaka en egen sektion för kunder från Ukraina. Där finns bland annat information på ukrainska om EU:s massflyktsdirektiv och vad ukrainska medborgare behöver visa upp, så som LMA- och UT-kort, för att hämta ut läkemedel på recept från apotek i Sverige och vilka avgifter som kan tillkomma.

”Nu vill vi göra vad vi kan för alla de tusen och åter tusentals flyktingar som kommit och kommer till Sverige ska känna sig så inkluderade i samhället som möjligt, säger Hannes Hasselrot, vd för Kronans apotek, i ett pressmeddelande.

Hannes_Hasselrot, vd Kronans apotek

Hannes Hasselrot, vd Kronans apotek.

Kronans apotek har även inlett ett samarbete med och länkar till hejukraina.se, en sajt som samlar svenska nyheter och annan samhällsinformation på ukrainska. Apotekskedjan har sedan tidigare ett liknande samarbete med nyhetssajten aktarr.se som riktar sig till arabisktalande svenskar.

Andra läser