Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon är en av Svensk Farmacis nya bloggare

– Jag läser mycket vetenskapliga artiklar och gillar att skriva, säger Denice Kidd, apotekare på Karolinska sjukhuset i Solna, som är en av Svensk Farmacis nya bloggare.

Hon arbetar på enheten Radiofarmaci, en del av avdelningen Medicinsk diagnostik. De lokaliserar och diagnostiserar cancer med hjälp av radioaktiva ämnen. Denice Kidd är den som kvalitetssäkrar de radioaktiva läkemedlen. Att hon hamnade just där beror på farmaceututbildningen.

 – Jag praktiserade på en radiofarmaci-anläggning på Karolinska sjukhuset i Huddinge under utbildningen. Jag tänkte att det här var ballt; radioaktivitet, läkemedel och cancer. Sedan dök det upp en sådan tjänst i Solna under min föräldraledighet. Jag sökte och fick den, säger hon.

Denice Kidd har tidigare varit både apotekare och apotekschef på apotek samt varit med och startat upp e-handel på en apotekskedja.

I sin första blogg skriver hon om avancerade terapiläkemedel, så kallade ATMP. Något som blivit en stor snackis i läkemedelsvärlden.

– Det är läkemedel som kan kosta flera miljoner kronor. De har varit lite av science fiction tidigare. De kan förenkla livet för många patienter i framtiden, säger Denice Kidd.

Läs mer >> “ATMP öppnar nya möjligheter för farmaceuter”

Denice Kidd

Arbetar: Apotekare, Radiofarmaci, Medicinsk diagnostik, Karolinska Sjukhuset, Solna.
Ålder: 36 år.
Bor: I Stockholm.
Aktuell: Ny bloggare på Svensk Farmaci.

Mest läst