Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hur lång är min uppsägningstid?

Hur lång uppsägningstid har jag? Den frågan ställer många till Sveriges Farmaceuters medlemsservice. Så här svarar de.

Svar: Uppsägningstiden regleras i lagen om anställningsskydd (LAS). Dock är den paragrafen dispositiv, vilket innebär att parterna kan göra egna överenskommelser. Om du omfattas av ett kollektivavtal finns uppsägningstiderna reglerade i kollektivavtalet. Om du arbetar hos en arbetsgivare utan kollektivavtal finns uppsägningstiderna i LAS.

Uppsägningstiden kan vara olika lång beroende på anställningstid och ibland på ålder. Uppsägningstiden beror även på om det är du som säger upp din anställning eller om det är din arbetsgivare som säger upp dig. Ni kan också ha kommit överens om en annan uppsägningstid, så kontrollera alltid ditt anställningsavtal för att säkerställa vad ni har kommit överens om. Du kan alltid vända dig till vår rådgivning om du har funderingar kring vad som gäller för just dig.

Mest läst