Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Ditt engagemang är vår styrka!”

Som medlem får du ut mer av din medlemsavgift om du själv tar steget och engagerar dig, antingen genom att engagera dig i det fackliga arbetet eller i dina egna arbetsförhållanden och villkor, skriver förbundsordförande Sandra Jonsson i en krönika.

Det är relativt vanligt att medlemmar inte känner till sina villkor om de har ett kollektivavtal. Handen på hjärtat – har du läst igenom ditt avtal? Om du inte har kollektivavtal är det viktigt att ditt enskilda avtal innehåller de delar som finns i kollektivavtalen, som exempelvis avsättning för tjänstepension.

När jag får frågan ”Vad gör facket?” så vill jag vända på det: ”Vad gör du för att facket ska veta hur du har det på jobbet?”. För att vi ska kunna stötta just dig behöver vi få inblick i din arbetssituation. Om det finns en akademiker- eller lokalförening på din arbetsplats, ta i första hand kontakt med dem och be dem ordna ett medlemsmöte där ni kan lyfta frågor som rör era specifika arbetsförhållanden. Du kan självklart också alltid kontakta kansliets medlemsrådgivning för stöd och vägledning.

Snart är det dags för val till våra sektionsstyrelser. Nytt för i år är att det blir en treårig mandatperiod för våra yrkesverksamma styrelsemedlemmar i apotekssektionen, offentligsektionen och industrisektionen (studenternas styrelseledamöter å andra sidan, väljs för ett år). Vem vill du ska föra din talan inom förbundet? Jag vill uppmana dig som förbundsmedlem att ta denna chans att påverka hur vi ska arbeta inom förbundet. Nominera en farmaceut du tror skulle kunna bidra till förbundet och medlemmarna. Eller nominera dig själv. Det är vi medlemmar som ska bygga förbundet från grunden! Nominera din kandidat här.

Tre goda nyheter

  • Det blir en spännande vår med sektionsval. Jag hoppas på ett stort engagemang med många nomineringar!
  • Inom kort kommer vi att skicka ut en medlemsenkät, och jag ber dig att besvara enkäten. Genom den tar vi pulsen på hur ni har det på jobbet, och vad vi som förbund behöver fokusera på.
  • Vi fortsätter att utbilda våra förtroendevalda genom våra fackliga grundutbildningar som ges digitalt – därmed får fler möjligheten att delta. Passa på att utbilda dig du med, och vässa dina argument inför årets fackliga arbete.

Mest läst