Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

”Är du missnöjd, gör något åt det”

Jag skulle önska att alla farmaceuter, oavsett arbetsplats, fann nöje i det viktiga arbete som de utför varje dag. Men verkligheten är inte alltid sådan. Men hur länge är det okej att klaga i fikarummet utan att göra något åt saken? Så skriver Isabella Stenmark i sin nya blogg.

Jag tänkte skriva något vettigt och peppande om att våga söka nytt jobb. Men när jag läste igenom det jag hade knåpat ihop liknande det mest en tråkig punktlista á la kvällstidning med tips om hur du piffar ditt CV och förbereder dig inför en intervju. Mer intressant är egentligen varför jag känner att det är viktigt att uppmuntra andra farmaceuter till att söka nytt jobb. Naturligtvis handlar det inte om att söka nytt jobb bara för att det är nytt år, trots att stora förändringar är trendiga kring årsskiftet.

Jag skulle önska att alla farmaceuter, oavsett arbetsplats, fann nöje i det viktiga arbete som de utför varje dag.

Alla är vi olika, men jag har alltid tyckt att förändringar är lite skrämmande. Att söka nytt jobb för att potentiellt kunna byta jobb är en stor förändring. Du vet vad du har men du vet inte vad du får. Eller som i mitt fall, du lämnar ett jobb du kan för ett jobb du måste lära dig.

Jag skulle önska att alla farmaceuter, oavsett arbetsplats, fann nöje i det viktiga arbete som de utför varje dag. Jag tror det är en viktig bidragande faktor för att kunna känna yrkesstolthet. Men verkligheten är inte alltid sådan, alla är inte nöjda med sitt jobb. Men hur länge är det okej att klaga i fikarummet utan att göra något åt saken?

Men är gräset verkligen grönare på andra sidan?

Oavsett skäl till ditt missnöje så är det ditt ansvar att göra något åt din egen situation. I vissa fall blir åtgärden att byta jobb, vilket många gånger är effektivare än att vänta på att chefen skall göra om totalomvändning.

Men är gräset verkligen grönare på andra sidan? Det beror på. Alla gånger jag har bytt jobb har förändringen lett till en förbättring ur något perspektiv. Jag fick flytta hem till Göteborg, jag fick en fast anställning, jag blev LMA och jag fick chansen att byta bransch. Alla förändringar har dock haft ett pris, och än idag saknar jag många av mina fantastiska kollegor från tidigare arbetsplatser.

Våga omfamna tanken på förändring.

Nytt år och nya möjligheter vilket också skulle kunna uttryckas som ny dag och nya möjligheter. Är du missnöjd, gör något åt det. Våga omfamna tanken på förändring. Våga möta dina motgångar, för ingen får alla jobb hen söker. Och klyschigt eller ej, ta en titt på hur ett modernt CV ser ut numera, det var en riktig aha-upplevelse för mig.

Avslutningsvis borde jag kanske tillägga att jag själv tillfälligt har ett nytt jobb. Arbetsgivaren är mycket krävande och accepterar sällan köer. Dessutom förväntas service dygnet runt utan OB-tillägg och lunchrast är inte alltid garanterad. Att hinna med att göra klart andra uppgifter mellan kunden är en dröm…

Trots villkoren är jag tacksam och glad över att ha fått detta ärofyllda uppdrag, att få bli mamma till en liten flicka.

Mest läst