Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Astra Zeneca flyttar in vid Karolinska

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca flyttar delar av sin verksamhet till Hagastaden i Stockholm, nära Life Science-klustret vid Karolinska universitetssjukhuset.

Astra Zenecas nya Stockholmskontor kommer att bli bas för den kommersiella verksamheten och arbetsplats för 120 personer. Kontoret ska ligga i byggnaden Life city, ovanför E4:an. Flytten är planerad till andra kvartalet 2022 och ska göra att företaget kommer närmare sina kunder, partners och de miljöer där patienterna behandlas.

“Geografiskt kommer vi nu att vara nära både en av våra stora kunder, Karolinska Universitetssjukhuset, samt viktiga samarbetspartners, däribland Karolinska Institutet”, säger Anna-Lena Engwall, chef för det svenska och nordiska marknadsbolaget på AstraZeneca enligt ett pressmeddelande.

Astra Zenecas övriga 4500 medarbetare kommer fortsatt att vara baserade i Södertälje. Forskningsverksamheten i Göteborg berörs inte heller.

Mest läst