Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Första lokalföreningen i Västra Götaland

Reza Asadian, apotekare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, blir ordförande för Sveriges Farmaceuters första lokalförening i Västra Götalandsregionen.
– Jag är glad för förtroendet, säger han.

Reza Asadian har arbetat länge på Sahlgrenska sjukhuset. Han känner verksamheten väl, har ett stort kontaktnät och under många år ensam tagit hand om det fackliga arbetet för Sveriges Farmaceuter på Sahlgrenska. Han har också representerat Saco-föreningen.

Nu får han stöd av lokalföreningens nyvalda styrelse på fyra personer. Han hoppas dock att ytterligare några enheter snart ska kunna representeras i styrelsen.

Föreningen kommer att driva fackliga frågor om arbetsmiljö, lön och karriärsutveckling.

– Farmaceuter behöver synas mer. Många vet inte vad vi gör. Det är viktigt att marknadsföra oss. Se till att vi får samma rättigheter som de andra stora fackförbunden, säger han.

– Jag vill gärna se till att vi får samma möjligheter till utbildning på arbetstid som läkare och sjuksköterskor. Det är också viktigt med en god arbetsmiljö och att se till att hjälpa varenda medlem där det finns möjlighet till löne- och karriärutveckling och där vi ser orättvisor, fortsätter han.

  Lokalföreningen i Västra Götaland är Sveriges Farmaceuters tionde inom regionerna.

Sveriges Farmaceuters lokalföreningar i regionerna

Region Stockholm – Karolinska US
Region Dalarna 
Region Stockholm – Danderyd
Region Skåne
Region Sörmland
Region Uppsala
Region Värmland
Region Västra Götaland – Sahlgrenska
Region Örebro län
Region Östergötland

Andra läser