Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny vd för Lloyds Apotek

Karl Eckerdal, vd för Lloyds Apotek, kommer att lämna sin post. Istället tar apotekets nuvarande kommersielle direktör Stig Tornell över rollen.

– Att lämna Lloyds Apotek har på många vis varit ett mycket svårt beslut för mig att ta. Jag är enormt tacksam för att ha fått varit en del i det fantastiska team vi är på Lloyds Apotek och stolt över den resa vi gjort tillsammans, samt den kundupplevelse vi levererar, säger avgående vd Karl Eckerdal, i ett pressmeddelande.

Den som tar över blir apotekskedjans nuvarande kommersielle direktör Stig Tornell. Han tillträder sin tjänst i samband med att Karl Eckerdal avgår vid årsskiftet.

– Jag ser med tilltro framemot denna roll och att få vara med på denna fortsatta resa och bidra till att förädla det som idag genomsyrar verksamheten på Lloyds Apotek, samtidigt som jag ser stor potential i att utveckla och göra oss till en starkare aktör med vår nya ägare i ryggen, säger Stig Tornell, i pressmeddelandet.

Den nya ägaren är det nederländska hälsovårdsbolaget CEPD, som köpte Lloyds apotek i våras.

I pressmeddelandet framgår att Stig Tornell har över tio års erfarenhet från apoteksbranschen, däribland rollen som vd. Han har tidigare även jobbat inom retailbranschen.

Läs mer:

Lloyds Apotek säljs till nederländskt hälsobolag

Mest läst