Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Jag ser mest fram emot minglet”

I helgen anordnades Framtidsfarmaceuterna, som är två inspirationsdagar för förbundsmedlemmar som studerar receptarie- eller apotekarprogrammet och är i slutet av sin utbildning. Nytt för i år är att fler studenter kunde delta via en livestream.

De 20 studenter som har valts ut för att få delta i Framtidsfarmaceuterna på plats kommer att få träffa farmaceuter från hela landet. Yrkesverksamma från olika branscher kommer också att hålla föreläsningar kring sitt yrke och arbetsmarknaden för farmaceuter.

– Det är inte så många som väljs ut, och vi har prioriterat de som tar studenten nu under hösten eller i vår, så det är väldigt exklusivt. Men nytt för i år är att vi också kommer att ha en livestream för andra studenter som är förbundsmedlemmar, så fler kommer att kunna ta del av programmet, säger Jennifer Nilsson, ordförande för Sveriges Farmaceuters studentsektion.

Jennifer Nilsson, ordförande för studentsektionen.

Det är studentsektionen som ligger bakom Framtidsfarmaceuterna och som lagt upp programmet. På lördagen drar föreläsningarna igång efter lunch.

– Vi har flera spännande namn, till exempel Källrotsstipendiaten Christel Bergström. Vi har också Matts Balgård, som berättar om klinisk farmaci, Daniel Skoglund på förbundet som berättar om fackligt arbetet och många fler som jag ser fram emot att lyssna på. Vi kommer att varva föreläsningarna med workshops och frågestunder och de som är med via livestreamen kan också delta, säger Jennifer Nilsson och fortsätter:

– Jag hoppas att föreläsarna också vill stanna efter sina föredrag för diskussion och erfarenhetsutbyte. Det är det jag mest ser fram emot, att få mingla och prata med alla dessa spännande personer, säger hon.

Inspirationshelgen kommer att avslutas med diskussion och en kort utvärdering kring vad studenterna har lärt sig under helgen – och vad de tar med sig in i arbetslivet.

– Sen vill jag också påminna om att för att kunna delta digitalt så måste man vara medlem i Sveriges Farmaceuter och en anmälan måste göras senast på fredag 22 oktober vid midnatt. När vi började planera detta kändes det överväldigande, men nu när allt är klart och vi får njuta av helgen tillsammans med alla som anmält sig känns det otroligt roligt och fantastiskt att få vara med, säger Jennifer Nilsson.

Föreläsare under Framtidsfarmaceuterna:

  • Karin Gårdmark Östh, Läkemedelsverket: Om att arbeta med myndighetsfrågor som farmaceut
  • Paola Rebellato, Farmaceuter utan Gränser (FuG). Vad gör man som volontärarbetande farmaceut?
  • Christel Bergström, Uppsala Universitet: Att vara farmaceut och doktorand inom akademin
  • Matts Balgård, Akademiska sjukhuset och Uppsala universitet: Om att arbeta som klinisk farmaceut
  • Bengt Gustavsson, Sanger Jazz: Om att vara farmaceut och göra karriär inom läkemedelsindustrin
  • Daniel Skoglund, förändringsledare på Sveriges Farmaceuter: Vad gör facket? Och vad kan man få för stöd under arbetslivet?

Andra läser