Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon är Årets Farmacistudent 2021

Malin Andersson är Årets Farmacistudent 2021 och tilldelas utmärkelsen bland annat för sitt arbete med att återstarta ett inaktivt utbildningsråd.
"Jag blev rörd och stolt," säger hon till Svensk Farmaci.

När Malin Andersson, apotekarstudent vid Göteborgs universitet, för några veckor sedan fick ett samtal från Sveriges Farmaceuter trodde hon att förbundet genomförde en enkätundersökning. När hon sedan fick höra att hon utnämnts till Årets Farmacistudent fick hon en chock.

– Det var inte riktigt det jag tänkt att jag skulle få höra, men jag blev såklart jätteglad och det kändes som en stor ära. Egentligen så känner jag mig fortfarande alldeles överväldigad och nog inte förstått det ännu, säger Malin Andersson.

I motiveringen till varför hon får utmärkelsen skriver Sveriges Farmaceuter att Malin Andersson visat “ett stort engagemang och har initierat att återstarta ett inaktivt utbildningsråd. Detta har resulterat i ett förbättrat apotekarprogram och mer studentinflytande på utbildningen.” Hon har också suttit med i Sahlgrenska akademins studentkår och enligt förbundet därmed säkerställt att apotekarprogrammets perspektiv i kåren representerats.

– Jag blev rörd och stolt av att läsa motiveringen. Det betyder mycket att någon annan tycker att jag har gjort något bra, att de sett mitt arbete, för det tänker jag själv inte så mycket på, säger Malin Andersson.

Vad är du mest stolt över?

– Det är att det går att se att de saker jag var engagerad i som student fortfarande finns kvar. Framförallt arbetet med utbildningsrådet, att det existerar, är ett aktivt utbildningsråd och att det finns bra samarbeten där, säger Malin Andersson.

Varför vill du bli farmaceut?

– Mitt intresse för farmaci började med att jag var intresserad av de ämnen som man studerar på utbildningen. Men sedan såg jag också att det är en utbildning som öppnar många dörrar och ger mig många valmöjligheter, säger Malin Andersson.

Vad vill du jobba med i framtiden?

– Jag är fortfarande ganska öppen för vad jag vill göra, men jag kan också se mig själv forska eller utbilda. Det skulle också vara kul att vara kvar inom akademin och kanske driva studentfrågor, men från andra sidan, säger Malin Andersson.

Årets Farmacistudent 2021

Årets Farmacistudent är Sveriges Farmaceuters årliga utmärkelse som tilldelas en student på en farmaceutisk grund- eller vidareutbildning som genom sina insatser bidragit till att inspirera, utveckla eller engagera farmacistudenter inför yrkeslivet. 

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma farmacistudenter som gjort betydande insatser för många andra studenter.

Årets Farmacistudent utses av förbundsstyrelsen efter nomineringar från medlemmarna. Priset delas ut varje år på hösten och består, förutom av äran, av ett diplom, blommor, en graverad mortel och pistill och en prissumma på 5 000 kr.

Läs mer: Hon är Årets Farmaceut 2021

Mest läst