Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Regeringen: Analysera life science-sektorn

Verket för innovationssystem (Vinnova) har fått i uppdrag av regeringen att analysera den svenska life science-branschen. Syftet är att följa utvecklingen och tydliggöra Sveriges position internationellt.

– Sverige ska vara en ledande life science-nation och vi har många både små och stora företag som bidrar. För att synliggöra svensk life science-sektor internationellt är det viktigt att vi också kan följa och analysera företagsutvecklingen som ett viktigt verktyg för att öka Sveriges konkurrenskraft, säger näringsminister Ibrahim Baylan, i ett pressmeddelande.

I Vinnovas uppdrag ingår bland annat datainsamling, avgränsningar av branschen och vidareutveckling av den modell för uppföljning som redan finns. Uppdraget kommer också att utföras i nära samarbete med branschorganisationer och landets regioner.

Rapporteringen av uppdraget ska lämnas årligen och vart tredje år, med start 2024, ska rapporten ta en bredare ansats med fördjupad rapportering från ett särskilt relevant område, enligt pressmeddelandet.

Andra läser