Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Sajt ska förklara apotekens verksamhet

En ny sajt om läkemedel och apotek ska förklara apotekens verksamhet i Sverige.
"Det finns behov av att förklara och förenkla hur det hänger ihop och vem som styr vad," säger Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening.

En ny sajt ska förklara apotekens roll.

På sajten Apotekswiki.se samlas fakta och information om apotek och läkemedel i stort. Syftet är att förklara och förenkla allt som styr apotekens verksamhet och hur det fungerar i praktiken. Sajten lanserades den 21 juni och det är Sveriges Apoteksförening som ligger bakom den.

– Apotekverksamhet är mer komplext än många tror och det finns behov av att förklara och förenkla hur det hänger ihop och vem som styr vad. Vi hopps att apotekswiki.se kan tydliggöra apotekens roll och uppgifter för alla som är intresserade av apotek och läkemedel i Sverige, säger Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening i ett pressmeddelande.

Sajten ser ut som en Wikipedia-sida och har flera rubriker som användaren kan välja mellan. Det går till exempel att få svar på frågor om vad ett apotek är, finansiering, tillverkning och distribution och information om hur man får sitt läkemedel.

– Sajten kommer att byggas på och utvecklas med tiden, säger Johan Wallér, i pressmeddelandet.

Andra läser