Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Swish på Kronan

Nu behöver kunder hos Kronans Apotek inte längre vare sig kontanter eller kort för att kunna betala för sig. Apotekskedjan inför nu möjligheten att betala med mobilen.

Kronans Apotek inför Swishbetalning på samtliga sina apotek. Foto: CC/Hanna Olsson.

Som första större apotekskedja inför Kronans Apotek nu möjligheten att betala med Swish på kedjans samtliga 323 apotek i Sverige. Det innebär att den som har en smart mobil med betalappen Swish kan scanna en QR-kod i kassan, godkänna transaktionen med mobilt bank-id och därigenom betala direkt från bankkontot.

– Det är inte självklart att svenska handlare erbjuder Swish som betalningsmetod i sina fysiska butiker. Därför känns det extra kul att Kronans Apotek kan ligga i framkant samtidigt som vi underlättar för alla våra kunder, säger Charlotte Stenbeck, affärsutvecklingsdirektör på Kronans Apotek i ett pressmeddelande.

Hur populärt det kommer att bli att betala med mobilen på apotek återstår dock att se. Kronan beskriver det som en efterlängtad tjänst och redovisar lanseringssiffrorna från utrullningen av tjänsten där knappt 2 000 Swishbetalningar har gjorts under de tre första veckorna i augusti på drygt 280 apotek. Det är cirka två Swishbetalningar per apotek och vecka, något som knappast kan beskrivas som en rusning, men allt går ju som bekant trögt i början.

Andra läser