Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Miniapotek öppnat i Lund

Apoteket Cikadan är Lunds nyaste apotek. Det öppnade mitt i sommaren och har en lite ovanlig målgrupp – möss.

Apoteket Cikadan i Lund. Foto: Anonymouse.

Under juli öppnade apoteket Cikadan på Winstrupsgatan 10 i Lund. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men det är det. Apoteket Cikadan är nämligen ett musapotek i miniatyr skapat av den anonyma konstnären Anonymouse.

Apoteket Cikadan ligger på Winstrupsgatan 10 i Lund. Foto: Anonymouse.

Apoteket Cikadan ligger på Winstrupsgatan 10 i Lund. Foto: Anonymouse.

Instagramkontot anonymouse_mmx skriver:

”Hej Lund! Anonymouse har hemester i grannkommunen och besöker anrika apoteket cikadan. Kom förbi om ni är i krokarna, men tänk på att hålla en svanslängds avstånd!”

Till Kvällsposten skriver Anonymouse ”Människor har ju kunnat besöka Apoteket Svanen sedan år 1627, och nu när vi är mitt inne i en pandemi så kändes det rimligt att även mössen skulle få ha någonstans att hämta ut mediciner.”

TASS 2020, mössens egen läkemedelsbibel. Foto: Anonymouse.

TASS 2020, mössens egen läkemedelsbibel. Foto: Anonymouse.

Vid apoteket finns en skylt med uppmaning om att tvätta tassarna och i apoteksfönstret kan man skymta två volymer av ”TASS 2020” A-L och M-Z.

Anonymouse miniinstallationer började i december 2016 på Bergsgatan i Malmö med den italienska ost och kex-restaurangen ”Il Topolino” och nötbutiken ”Noix De Vie”. Konstverken blev en världsnyhet och rapporterades om i bland annat brittiska BBC, tyska Focus, spanska BBC Mundo, italienska Editoriale Italiano och amerikanska Huffington Post.

Och nu har alltså mössen fått ett eget apotek i Lund.

Andra läser