Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Interaktiv covid-19-karta ger aktuellt läge i världen

Johns Hopkins-universitet i USA har skapat en ständigt uppdaterad interaktiv karta som följer utvecklingen av det nya coronavirusets utbredning.

I takt med att antalet fall smittade av det nya coronaviruset, sars-cov2, ökar så ökar även oron. Ett bra botemedel mot oro är information. I det syftet har det privata amerikanska universitet Johns Hopkins i Baltimore, Maryland, utvecklat en interaktiv världskarta som registrerar varje bekräftat fall av smitta i hela världen, liksom även alla dödsfall och alla som har tillfrisknat.

Här kan man gå in och få det aktuella världsläget liksom läget i olika länder, olika provinser (i Kina) eller till och med olika städer (i USA) när som helst. Data uppdateras kontinuerligt dygnet runt och är den bästa källan till information kring sars-cov2-virusets spridning och utveckling globalt.

Den interaktiva kartan hittar du här >>

Andra läser