Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Misstänkt corona-smitta på bioteknikföretag i Uppsala

Thermo Fisher Scientific i Uppsala håller stängt idag och personalen har fått order om att jobba hemifrån. Orsaken är att några anställda kan ha utsatts för smitta vid en resa.

De 700 anställda på det amerikanska bioteknikföretaget Thermo Fisher Scientific i Uppsala fick idag order om att jobba hemifrån på grund av misstanke om att några anställda smittats av coronaviruset under en resa.
Enligt Aftonbladet skickades följande meddelande ut till personalen natten till torsdagen:
”Vi har fått kännedom om att anställda på site Uppsala, Sverige kan ha blivit utsatta för smitta av coronavirus när de har rest. Personerna, som nu är hemma, har blivit testade och inväntar testresultat. Som en försiktighetsåtgärd, uppmanar vi våra anställda att arbeta hemma under torsdagen den 27 februari, medan vi utvärderar nästa steg. Om du inte mår bra, ska du som vanligt kontakta din läkare för att eventuellt testas. Vi kommer att tillhandahålla ytterligare information så fort som vi har mer upplysningar.”
– Det känns bra och säkert att företaget agerar så här, säger en anställd på företaget till SVT.
Thermo Fisher i Uppsala utvecklar och tillverkar diagnostiska tester för astma och allergi. Uppsala-delen av företaget är sprunget ur det som en gång var Pharmacia Diagnostics.
De anställda kommer att hållas informerade om läget under kvällen.

Här hittar du riktlinjer och länkar till mer information från Sveriges Farmaceuter >>

Andra läser