Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Vill se en uppdaterad läkemedelsstrategi

Socialminister Annika Strandhäll (S) vill fortsätta arbetet med en uppdaterad nationell läkemedelsstrategi om hon får fortsatt förtroende att leda socialdepartementet, säger hon till Svensk Farmaci. Igår publicerade regeringen en sammanfattning av vad NLS åstadkommit under sina första åtta år.

Beslut om fortsättning av den nationella läkemedelsstrategin (NLS) och behov av eventuell revidering görs av regeringen och SKL i början av varje ny mandatperiod.

Hittills har den reviderats en gång, medan handlingsplanen med aktuella aktiviteter har uppdaterats fem gånger sedan 2011.

Svensk Farmaci har frågat socialministern hur hon ser på en eventuell fortsättning.

– Jag ser positivt på att fortsätta samarbetet med en uppdaterad strategi, det behövs. Sedan är valet ett naturligt tillfälle att fundera på om formerna är bra eller behöver ses över. Det kommer stå högt upp på agendan om jag får fortsatt förtroende att leda Socialdepartementet, säger Annika Strandhäll.

Igår presenterade regeringen en sammanfattning av vad som åstadkommits inom ramen för NLS 2011-18. Bland annat summeras satsningar på nationell läkemedelslista, ordnat införande och uppföljning, antibiotika, miljö och apoteksmarknad.

Andra läser