Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon tar över Sennaprojektet

Apotekaren Erika Larsson tar över som projektledare för Sennaprojektet – Snabbare etablering av nyanlända farmaceuter – på Sveriges Farmaceuters kansli.

Erika Larsson har på senare år arbetat som apotekschef inom Apoteksgruppen och Apotek Hjärtat. Tidigare har hon bland annat drivit ett bokförlag.

I september tar hon över som projektledare för Sennaprojektet med placering på Sveriges Farmaceuters kansli. Detta efter att Bernt Jakobson valt att gå vidare mot nya utmaningar.

– Senna är ett mycket spännande och angeläget projekt där jag också tror att jag kan bidra med något. Det ska bli väldigt roligt, säger Erika Larsson.

Sennaprojektet har som syfte att underlätta för nyanlända farmaceuter att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Det drivs av Sveriges Farmaceuter tillsammans med Sveriges Apoteksförening, Lif, Almega och Svensk Handel.

Med start i fjol har projektet bland annat erbjudit studiecirklar och seminarier om den svenska läkemedelssektorn samt studiebesök på relevanta arbetsplatser.

Hur vill du ta projektet framåt?

– Det är för tidigt att säga, först måste jag sätta mig in i vad som behöver slutföras. Det är på alla sätt viktigt att få ut fler av de nyanlända i jobb. Min egen mobil plingar hela dagen av samtal från apotek som vill att jag ska jobba, så onekligen finns ett behov. Och de här personerna finns ju faktiskt här, säger Erika Larsson.

Andra läser