Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny akademikerförening på snabbväxande Apotea

Igår bildades den femte akademikerföreningen inom Sveriges Farmaceuters apotekssektion på Apotea i Morgongåva.

– Generellt sett uppfattar jag att vi är en nöjd skara farmaceuter inom Apotea, men det finns alltid saker som behöver omhändertas. Det känns bra att vi nu har en struktur att utgå från, säger Agnieszka Madej, nyvald ordförande i akademikerföreningen.

På Apotea finns strax över 50 farmaceuter, varav cirka 30 är medlemmar i Sveriges Farmaceuter.

Femton medlemmar deltog i det konstituerande årsmötet. Deltagare kom från både Lidingö och Morgongåva, som är företagets två huvudsakliga verksamhetsorter. Även i den nyvalda styrelsen finns båda orterna representerade.

– Det känns väldigt roligt att Sveriges Farmaceuter nu har lokal närvaro på Apotea. Det är väldigt bra för förbundet, främst för att medlemmarna kan få mer nytta av sitt medlemskap men även för att förbundet ska kunna dra erfarenheter inför framtiden kring vilka fackliga frågor som kan dyka upp hos nätbaserade aktörer, säger Daniel Skoglund, ansvarig för föreningsstöd och utveckling på Sveriges Farmaceuters kansli.

Han berättar att Apotea varit väldigt tillmötesgående när det gäller att möjliggöra för intresserade att delta i det konstituerande mötet.

Deltagarna har, baserat på ett utvecklingsavtal, kunnat genomföra både resa och möte på arbetstid. I det avtalet står bland annat att alla anställda inom apotek har rätt till fem timmars facklig information per år.

Fotnot: Sveriges Farmaceuter har sedan tidigare akademikerföreningar på Apoteket AB, Apotek Hjärtat, Kronans Apotek samt Lloyds Apotek.

Är du medlem i förbundet och intresserad av att engagera dig? Mejla daniel.skoglund@sverigesfarmaceuter.se.

Andra läser