Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Fullt upp för tidigare Apoteket AB-profilen

Tidigare Apoteket AB-vd:n Stefan Carlsson avsattes som landshövding under uppmärksammade former 2016. Nu har han tagits till nåder och fått två nya utredningsuppdrag.

Efter avslöjandena om alkoholproblem och sexsamtal för skattebetalarnas pengar avsattes Stefan Carlsson från tjänsten som landshövding i Kalmar län av regeringen sommaren 2016.

Han placerades istället på Finansdepartementet där han bland annat arbetat med regionfrågan. Han har också genomgått en behandling för alkoholproblem.

Nu tycks den förre Apoteket AB-vd:n, som bor i Djupvik på norra Öland, tagits till nåder. Tidigare i vår fick han uppdraget att utreda förutsättningarna för att slå ihop Borgholms och Mörbylånga kommuner till en gemensam Ölandskommun.

Häromveckan blev det klart att Carlsson får ytterligare ett utredningsuppdrag. Han ska kartlägga om Kalmar län kan bli ett samlande kluster för e-hälsa, rapporterar Barometern.

Landstinget och regionförbundet har beslutat att genomföra en förstudie för att se om länet kan utvecklas till ett e-hälsokluster med E-hälsomyndigheten i Kalmar som bas.

Resultatet av den senare utredningen ska presenteras redan i oktober.

Andra läser