Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Jurist mot nya utmaningar

Den 31 maj slutar Sveriges Farmaceuters förbundsjurist Viktoria Juzovitskaja efter 15 år på förbundet och går vidare mot nya utmaningar.

– Viktoria har gjort oerhört fina insatser för förbundet. Vi kommer att sakna henne men önskar henne all lycka till framöver, säger Jenny Harlin, förbundsdirektör.

Viktoria har bland annat haft en expertfunktion i avtalsförhandlingar och en rådgivande funktion mot kollegor och förtroendevalda i förhandlingsavdelningens arbete.

Vilka har varit höjdpunkterna under din tid på förbundet?

– Det finns många. Att utveckla utbildningsverksamheten och fördjupa mig i legitimationsjuridiken och arbetsrätten har varit väldigt stimulerande. Tiden kring omregleringen, då jag hade rollen som som affärsjurist i Farmaceuternas Företagarservice AB, är en annan höjdpunkt. Det var också spännande att sitta med som expert från Saco i meddelarskyddsutredningen, säger Viktoria Juzovitskaja.

Viktorias sista insats blev att ”GDPR-säkra” förbundet. Hon har tagit fram nödvändiga dokument som personuppgiftspolicy och biträdesavtal samt en internutbildning.

Andra läser