Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Viktigt att hålla sig till det som är korrekt”

Påståendet "Unionen organiserar alla som jobbar på apoteken" i ett utskick från Apoteksforum har väckt reaktioner hos Sveriges Farmaceuter. Visst förstår vi vad Unionen menar, men i tider av fake news är det viktigt att hålla sig till vad som faktiskt är korrekt, säger ordförande Kristina Billberg.

Apoteksforum är en ny satsning på en kongress/mässa för apotekssektorn. Mässbolaget Bra Mässor och Läkemedelsakademin står bakom eventet som ska gå av stapeln för första gången den 9-10 oktober i år.

I ett utskick från Apoteksforum i morse presenteras fackförbundet Unionen som en partner vid mässan. Artikeln inleds med att Henrik Ehrenberg, samhällspolitisk chef på Unionen, säger att “Unionen organiserar alla som jobbar på apoteken”.

Uttalandet har väckt vissa reaktioner i Sacoförbundet Sveriges Farmaceuter.

– Vi förstår att de förstås menar att de organiserar alla personalkategorier, men det är ju inte vad det står. Det här är ingen jättesak men i tider av fake news är det viktigt att man i olika sammanhang håller sig till vad som faktiskt är rätt. Sveriges Farmaceuter är ju förbundet med flest farmaceuter, säger Kristina Billberg, förbundsordförande i Sveriges Farmaceuter.

Svensk Farmaci bad Henrik Ehrenberg utveckla vad han menade.

– Jag menar förstås att vi organiserar nästan alla yrkesgrupper som jobbar på ett apoteksbolag. Vi har ju som idé att det i första hand inte är vilken arbetsuppgift eller utbildning man har som definierar vilka utmaningar, problem och möjligheter som finns på en arbetsplats. Om man jobbar ihop så ökar möjligheterna att få kraft att förändra och utveckla. Både vad gäller lön, arbetsmiljö, kompetensutveckling och arbetssätt, säger Henrik Ehrenberg.

Andra läser