Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Bayers KI-flytt unik även internationellt

Läkemedelsföretaget Bayers flytt in på Karolinska institutets campus nästa år är unik i Sverige och inom koncernen. Satsningen har väckt stor uppmärksamhet internationellt, berättar Joseffa Moritz, kommunikationsansvarig på Bayer.

Adressen för Bayers nya svenska huvudkontor från den 1 april 2019 kommer att vara Berzelius väg 35 i Solna. Bolaget blir därmed det första att flytta in på KI:s campusområde.

Satsningen beskrivs av företaget som en symbol för ett paradigmskifte för läkemedelsbranschen och något som kommer att ha betydelse för Stockholms attraktionskraft.

– Vi är övertygade om att flytten kommer att resultera i spännande, innovativa möten som får positiva effekter för såväl människor som samhället i stort, säger Henrik Wulff, vd för Bayer i Sverige, i ett pressmeddelande.

Flytten presenterades för några veckor sedan, och enligt Joseffa Moritz, kommunikationsansvarig på Bayer i Sverige, har den väckt stor uppmärksamhet internationellt.

– Det här är en unik flytt för oss även i ett internationellt perspektiv, vi har inte gjort så här i andra länder, åtminstone inte hittills. KI:s goda anseende och koppling till Nobelpriset med mera har bidragit till att detta fått mycket stor uppmärksamhet internt i koncernen, säger hon till Svensk Farmaci.

Andra läser