Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Viktigt att träffas och lära i brokig landstingsvärld

Landstingens farmaceuter höll nätverksmöte i Karlskrona tidigare i veckan. Svensk Farmaci har talat med några av deltagarna. Nu smids planer på att omvandla nätverket till en ideell förening.

Karlskrona visade sig från sin bästa sida med 20 grader och solsken när många av landets landstingsfarmaceuter sammanstrålade för ett tvådagarsmöte tidigare i veckan.

Kristine Thorell, apotekare på landstinget Blekinge, var en av de som arrangerade mötet.

– Jag tycker att vi fick till ett bra program med flera intressanta föreläsningar. Socialstyrelsen berättade till exempel om den nya författningen om ordination och hantering av läkemedel i sjukvården som berör många. SBU:s Jenny Odeberg höll en mycket bra avslutande föreläsning. Den andra dagen med uppdelat program kändes väldigt lyckad, säger hon.

Vad är det viktigaste med ett sådant här möte?

– Den största poängen är att lära sig av varandra. Det är kanske särskilt viktigt för oss som jobbar i mindre landsting. Vi har olika förutsättningar i landstingen, till exempel när det gäller journalsystem och utdatasystem, säger Kristine Thorell.

Reza Asadian, områdesapotekare på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, var en av de tillresta deltagarna på nätverksmötet.

– Som helhet var det ett jättebra möte. Jag tycker att det är viktigt att vi landstingsapotekare har denna möjlighet till erfarenhetsutbyte. Vi jobbar på flera sätt rätt olika i landstingen, säger han.

På mötet diskuterades även planer på att omvandla nätverket till en ideell förening.

Andra läser