Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Två av fem kedjor ger ingen miljöbonus

Under Apoteket AB:s kampanj ”Stora insamlingsdagen” får kundklubbsmedlemmar fördubblad bonus när de återlämnar överblivna läkemedel. Kronan och Lloyds ger liksom Apoteket alltid en miljöbonus – men inte Hjärtat och Apoteksgruppen.

I fjol lanserade Apoteket AB ”Stora Insamlingsdagen” med syfte att öka återlämningen av överblivna läkemedel till apoteken.

Kampanjen ledde i fjol till en tredubbling av antalet kunder som lämnade tillbaka läkemedel, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Totalt samlade Apoteket AB ifjol in 417 ton överblivna läkemedel under fjolåret.

Igår inledde Apoteket årets motsvarande kampanj. Medlemmarna i kundklubben får visserligen alltid bonuspoäng när de lämnar tillbaka överblivna läkemedel, men under insamlingsperioden, den 9 april till den 6 maj, är bonusen dubbelt så hög.

Svensk Farmaci har kollat upp vilka kedjor som alltid ger miljöbonus vid återlämning av läkemedel, och vilka som inte gör det.

Förutom Apoteket AB ger Kronans Apotek och Lloyds Apotek medlemmarna alltid bonuspoäng vid återlämning.

Det gör dock inte Apotek Hjärtat och Apoteksgruppen.

– Ibland har vi gett sådan bonus i samband med kampanjer, men vi gör det inte generellt, hälsar Apotek Hjärtats kundtjänst när Svensk Farmaci ringer och frågar.

En uppföljande artikel kommer senare.

Andra läser