Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apotea sjudubblar lageryta och siktar mot 500 anställda

Apotea växer så att det knakar. Igår invigdes ett nytt logistikcenter i Morgongåva som innebär en sjudubbling av bolagets lageryta. Sveriges största takplacerade solcellsanläggning ger lokalerna hållbar elförsörjning.

Apotea invigde på måndagen det man beskriver som Sveriges klimatsmartaste logistikcenter i Morgongåva.

Lokalerna har en yta på 38 000 kvadratmeter och innebär att Apotea mer än sjufaldigar sin lageryta.

– Det nya logistikcentret ger oss väsentligt förbättrade möjligheter att fortsätta växa. Från det nya lagret kommer vi att kunna leverera upp till 100 000 försändelser per dag”, säger Pär Svärdson, vd för Apotea, i ett pressmeddelande.

Lagret är enligt Apotea skapat utifrån en ambition om minsta möjliga påverkan på miljön. “Det gäller allt från materialval och belysning till uppvärmning och energieffektivitet”, skriver bolaget.

– Det är roligt att från grunden vara med och bidra till vår bygds utveckling samt e-handelns och Apoteas expansion i deras nya logistikcenter i Morgongåva Företagspark, där vi nu har Sveriges största takplacerade solcellsanläggning, säger finansmannen Anders Wall, ägare av Morgongåva Företagspark, i samma pressmeddelande.

Solcellsanläggningen gör logistikcentret mer än självförsörjande på el och överskottet ska säljas vidare till Telge Energi.

Fullt utnyttjat kommer logistikcentret att kunna ge arbetstillfällen åt 500 personer, uppger Apotea.

Mest läst