Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Testgrupp tar kunskapsprov

Uppsala universitet skapar en testgrupp för att värdera svårighetsgraden på det nya kunskapsprovet för apotekare från icke EES-länder. Mycket välkommet tycker Claes Jagensjö, andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

Kunskapsprovet ges fyra gånger per år, och prövar den kunskap som ingår i apotekarutbildningen i Sverige uppdelat på kemi, farmaci och biovetenskap.

Provet har hittills hållits två gånger och som vi skrivit tidigare har relativt få personer har klarat det.

Inför det tredje provtillfället den 21 november sätter Uppsala universitet samman en så kallad testgrupp, som ska ta provet samtidigt som de som tar provet “på riktigt”.

– Att det ska finnas en referensgrupp som skriver kunskapsprovet var ett av de förslag som vi framförde till Socialstyrelsen i samband med kritiken om att kunskapsprovet var för svårt. Det är roligt att se att vi nu fått igenom detta, säger Claes Jagensjö, andre vice ordförande i Sveriges Farmaceuter.

Tio frivilliga, som arvoderas med en tusenlapp vardera för att de gör provet, sökes nu. Universitetet söker både personer som genomgått termin 1–8 på apotekarprogrammet i Sverige och som nu läser termin 9–10, samt personer som läst färdigt utbildningen. Läs mer i detta nyhetsbrev från Sveriges Farmaceuter.

Andra läser