Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Receptarie i Väsby blev den första arbetsmiljöhjälten

Receptarien Emma Lager på Apotek Hjärtat i Upplands Väsby har utsetts till Årets arbetsmiljöhjälte av Sveriges Farmaceuters styrelse.

Emma Lager är yrkesverksam på Apotek Hjärtat i Upplands Väsby där hon är huvudskyddsombud. Hon är också ledamot i akademikerföreningen på Apotek Hjärtat.

– Skyddsombuden är ofta arbetsmiljöns bortglömda hjältar. Vi vill genom detta pris, som vi nu delar ut för första gången, lyfta fram en person som gjort framstående prestationer under året, säger Kristina Billberg, ordförande i Sveriges Farmaceuter.

“Emma Lager har varit synnerligen aktiv vid arbetsmiljöinspektioner, arbetsmiljöronder och jobbat för god samverkan mellan fack och arbetsgivare” lyder motiveringen från Sveriges Farmaceuters styrelse.

Kristina Billberg överlämnar priset i form av 3 000 kronor och ett diplom till Emma Lager på måndag.

Sveriges Farmaceuter presenterade tidigare i år en undersökning av arbetsmiljön på apotek som bland annat visade att drygt sju av tio farmaceuter anser att arbetsbelastningen är hög eller mycket hög. Fler än sex av tio upplever stress i hög eller mycket hög utsträckning på arbetsplatsen.

– Arbetsmiljöfrågan är avgörande både för att apoteken ska klara sitt uppdrag att säkerställa att kunder och patienter får och vet hur de ska ta de läkemedel som förskrivits, men också för att branschen ska kunna attrahera och behålla farmaceuterna, säger Kristina Billberg.

Andra läser