Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Vill se fler apotekare och receptarier på vårdcentraler

Anna Nergårdhs statliga utredning ska modernisera sjukvården med särskilt fokus på primärvården. Sveriges Farmaceuter ingår i referensgruppen. Idag uppvaktar en delegation från förbundet utredaren tillsammans med en vårdcentralsapotekare.

Clary Holtendal, professionsutvecklare på förbundet, kontaktade själv utredaren, fick positiv respons och antogs till referensgruppen. Hennes tanke var att säkra att farmaceuternas perspektiv inte skulle komma bort i den breda utredningen, som regeringen beskriver som “det första steget i en stor förändring av vården”.

– Vi vill bidra till att samhället får upp ögonen för vad farmaceuter kan tillföra i primärvården. Det finns flera goda exempel i form av farmaceuter på vårdcentraler och genom att sitta med i referensgruppen verkar vi för att belysa dessa och driva på utvecklingen, säger Clary Holtendal, professionsutvecklare på förbundet.

Idag, den 29 september, uppvaktar hon och ordförande Kristina Billberg Anna Nergårdh tillsammans med Cecilia Lenander, klinisk apotekare på privata Näsets läkargrupp i Höllviken.

Sveriges Farmaceuter anordnar också ett lunchseminarium med Cecilia Lenander idag på förbundskansliet på Vasagatan 48 – se mer information på förbundets hemsida. Cecilia Lenander ska bland annat berätta om sitt arbete och sin avhandling där hon studerat läkemedelsgenomgångar på
1 700 äldre patienter.

Läs gärna våra artiklar om farmaceuter på vårdcentral i Svensk Farmaci nr 1/16.

Andra läser