Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

“Kliver in med hela kroppen” på LV

PERSONNYTT: Giftinformationscentralens enhetschef Maja Marklund blir ny direktör för verksamhetsområdet användning på Läkemedelsverket. Hon efterträder Anders Carlsten som blir universitetslektor vid Göteborgs universitet.

Giftinformationscentralen sorterar under det aktuella verksamhetsområdet, och därför har Maja Marklund i fem år suttit i ledningsgruppen för detsamma.

– Efter att under flera år ha haft en fot i Läkemedelsverkets arbete, på distans ifrån Solna, känns det oerhört roligt och stimulerande att kliva in med hela kroppen så att säga, säger Maja Marklund till Läkemedelsverkets hemsida.

Hon har tidigare arbetat i många år som projektledare och chef inom läkemedelsindustrin med fokus på klinisk forskning, främst inom CNS-området.

Maja Marklund tillträder sin nya tjänst den 1 september, då den nuvarande direktören, apotekaren Anders Carlsten, lämnar Läkemedelsverket.

Carlsten, som fyllde 65 i somras, går vidare till en tvåårig tjänst som universitetslektor i samhällsfarmaci vid Göteborgs universitet på halvtid.

Läs gärna våra arbetsplatsreportage från Läkemedelsverkets verksamhetsområde användning i nummer 6/12, och från Giftinformationscentralen i nummer 1/13.

Andra läser