Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

TV-profil till Apoteket AB, Eckerdal ny vd på Lloyds

PERSONNYTT: Journalisten och kommunikatören Linda Nyberg ersätter Eric Lundberg och blir ny marknads- och kommunikationschef på Apoteket AB. Och Lloyds Apotek har fått en ny vd: Karl Eckerdal.

Linda Nyberg tillträder sin nya tjänst den 1 oktober och kommer att ansvara för både extern och intern kommunikation på Apoteket AB.

Hon kommer närmast från hygienbolaget Essity, och arbetade dessförinnan på medicinteknikföretaget Bactiguard med ansvar för såväl intern som extern kommunikation. Dessförinnan har hon haft en lång karriär som journalist, producent och programledare på bland annat Al-Jazeera samt TV4, TV3 och SVT.

– Hälsa och läkemedel berör och engagerar många och är viktiga frågor för hela samhället. Det ska bli mycket inspirerande att få arbeta med ett av Sveriges starkaste varumärken där människors hälsa och välbefinnande är i fokus, säger Linda Nyberg i ett pressmeddelande.

Eric Lundberg har gått vidare till en tjänst som marknadsdirektör och tagit plats i företagsledningen.

I början av augusti utsågs Karl Eckerdal till ny vd på apotekskedjan Lloyds Apotek efter Thomas Bornemann som lämnat företaget.

Företagsekonomen Eckerdal har arbetat på Lloyds i sju år som bland annat regionchef, driftchef och ansvarig för nyetableringar av apotek.

Andra läser