Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Abbvie rekryterar apotekare till topp-position

Takedas vd Linn Mandahl Skepp blir ny Sverigechef för Abbvie.

Efter fyra år som Sverige-vd för det japanska läkemedelsföretaget Takeda lämnar nu Linn Mandahl Skepp posten. Hennes sista dag på Takeda är den 31 maj. Dagen efter tillträder hon som ny svensk vd för amerikanska Abbvie.

– Abbvie är starkt inom forskning. Företaget har haft framgångsrika produkter tidigare och har flera spännande nya läkemedel på väg, säger hon till Svensk Farmaci.

Linn Mandahl Skepp är apotekare utbildad vid Uppsala universitet. Innan hon kom till Takeda hade hon varit på MSD i 17 år, där hon bland annat var affärsområdeschef och från 2006 ingick i företagets ledningsgrupp.

Hur märks din bakgrund som apotekare i ditt arbete?

– Kanske i det att jag har ett ovanligt stort intresse för de medicinska delarna av jobbet och för hälsoekonomi.

Hur ser du på din tid på Takeda?

– Det har varit en härlig tid. Vi har satsat stort på hematologi och inflammatoriska tarmsjukdomar som är vårt fokus även framåt. Under min tid på företaget har vi ökat personalen med cirka 30 procent. Jag har då särskilt nyanställt inom market access och medical affairs. Jag kommer att sakna mina kollegor på Takeda, men ser mycket fram mot den här nya möjligheten.

Mest läst