Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Hon tar över korsorden i Svensk Farmaci

Nu blir korsorden i Svensk Farmaci mer farmaceutiska till sin karaktär. Anne Filppula, disputerad apotekare i Uppsala, tar över korsordsmakandet efter Carina Ågren från nummer 2.

Anne Filppula kommer från Finland men läste till apotekare i Uppsala.

– Efter examen åkte jag tillbaka hem och doktorerade i klinisk farmakologi vid Helsingfors universitet med fokus på läkemedelsinteraktioner. Sedan april ifjol är jag i Uppsala igen och jobbar nu som forskare på UDOPP, Uppsala University Drug Optimization and Pharmaceutical Profiling Platform, berättar hon.

Varför gör du korsord?

– Som yngre löste jag mycket korsord men har på senare år tyckt att det är skojigare att konstruera än att lösa. Utmaningen är att hitta en lämplig svårighetsnivå för målgruppen och att se till att det inte smyger in finlandismer. Att göra korsord är ett sätt för mig att slappna av samtidigt som jag får utlopp för lite ingrodd finurlighet. Sedan är det bara bonus om någon annan kan ha nöje av det också, säger Anne Filppula.

Svensk Farmaci nummer 2/17, med Annes första korsord, kommer ut den 20 april.

Andra läser