Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Reumatiker får kontroll på läkemedel via unik app

Apoteksföretagen har utvecklat appar där läkemedelsanvändare kan hantera sina recept. Nu tar patienternas föreningar saken i egna händer. Reumatikerförbundet har tagit fram en app som samlar recept, ger möjlighet att ta ut läkemedel och registrera hälsovärden.

Den nya appen är utvecklad för mobiltelefoner och läsplattor och heter Reumatiker. Den ger via BankID-inloggning tillgång till förskrivna recept och recepthistorik 15 månader bakåt.

Genom en fullmaktsfunktion kan användare även se och hantera sina anhörigas recept. Det går även att beställa uttag av receptbelagda läkemedel direkt i appen från etablerade apoteksaktörer.

Appen ger även i samarbete med 1177/Vårdguiden tillgång till den medicinska journalen, och möjliggör inrapportering av hälsostatus till sjukvården via självrapporteringssystemet PER. I appen finns också nyheter och information om reumatism från Reumatikerförbundet.

– Reumatikerförbundet är den första patientföreningen som erbjuder personer en skräddarsydd app som möjliggör läkemedelsbeställning och överblick av recept, direktrapportering av hälsovärden till vården och viktig information från förbundet, säger Hans Håkansson, förbundsordförande i Reumatikerförbundet, i ett pressmeddelande.

Andra läser