Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

SLL fortsätter med Apoex fram till 2022

Apoex har fått förlängt och utökat förtroende att sköta läkemedelsförsörjningen i landets största landsting. Uppdraget gäller fram till 2022 och nu söker bolaget ännu fler farmaceuter.

Stockholmsbaserade Apoex fortsätter att skörda framgångar i landstingens upphandlingar av läkemedelförsörjning.

Bolaget har idag avtal med nio av Sveriges tjugo landsting och regioner. Som vi skrev häromveckan implementeras under 2017 nya avtal med Landstinget i Värmland och Region Skåne.

Nu står det klart att bolaget dessutom får förlängt och utökat förtroende i Stockholms läns landsting, SLL.

Den aktuella upphandlingen består av två avtalsområden.

Det ena omfattar läkemedelsleveranser inklusive kliniska prövningar, läkemedelssupport, kvalitetsgranskning samt slutenvårdsdos.

Det andra utgörs av steril extemporeberedning av läkemedel inklusive cytostatika och beredning i samband med kliniska prövningar.

Avtalet för det första avtalsområdet är redan signerat, medan parterna i det andra fallet inväntar avgörande i domstol av ett överklagande från APL.

Avtalen gäller från den 17 januari nästa år och fyra år framåt, med möjlighet till förlängning upp till 24 månader.

Apoex vd Jens Berlips passar på att berömma SLL för den genomförda upphandlingen.

– När ett landsting upphandlar på ett så här seriöst sätt finns möjlighet för leverantören att göra omfattande investeringar i kompetens, innovation och system. Det kommer vi nyttja för att höja kvaliteten ytterligare gentemot SLL, säger han i ett pressmeddelande.

Den snabba tillväxten gör att ApoEx mer eller mindre kontinuerligt rekryterar nya medarbetare.

“I synnerhet finns redan idag, eller inom kort, många spännande öppningar för farmaceuter, systemutvecklare och lagermedarbetare”, skriver bolaget i sitt pressmeddelande.

Mest läst