Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Bra jobbutsikter för utländska apotekare

I september 2013 kom apotekaren Roger Tameh från Syrien till Sverige. Nu är han redo för den svenska arbetsmarknaden – och kan välja mellan flera jobb. Alla cirka 20 utländska apotekare som samtidigt blev klara med sin komplettering har fått jobberbjudanden.

Apotekaren Roger Tameh, 27, från Damaskus är efter lång väntan, en serie kompletterande kurser, prov och en avslutande apotekspraktik färdig för den svenska arbetsmarknaden.

Nu väntar han bara på att få sin yrkeslegitimation från Socialstyrelsen.

Och det ser lovande ut.

– Jag har fått flera jobberbjudanden, framför allt från olika apotek. Jag är mitt uppe i jobbintervjuer. Helst skulle jag vilja jobba inom läkemedelsindustrin men det verkar svårare att komma in där, säger han till Svensk Farmaci.

– Vi var ungefär 20 som avslutade vår apotekspraktik i mitten av februari och samtliga har nu blivit erbjudna arbete i Sverige. De flesta är från Syrien men en del kommer från andra länder som Egypten och Jordanien, berättar Roger Tameh.

Roger tillhörde den näst sista ”kullen” av utländska apotekare som kompletterat enligt det gamla förfarandet.

Läs mer om den nya, nationellt samordnade kompletterande utbildningen för utländska farmaceuter i denna artikel.

Andra läser