Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Förbundet förstärker med nya ambassadörer

Sveriges Farmaceuter har rekryterat nya studentambassadörer på universiteten – Waleed Warsame, Caroline Vannefors, Sara Granath och Paniz Yousefi.

Studentambassadörerna är förbundets förlängda arm på de farmaceutiska lärosätena och har bland annat uppgiften att värva studerandemedlemmar.

Vid Göteborgs universitet är Waleed Warsame, apotekarstudent sedan höstterminen 2015, förbundets nya studentambassadör. Han är sedan tidigare aktiv i Sahlgrenska akademins studentkår, SAKS.

I Umeå är Caroline Vannefors och Sara Granath förbundets nya ambassadörer. De studerar båda på apotekarprogrammet vid Umeå universitet.

På Uppsala universitet är sedan i höstas Paniz Yousefi studentambassadör. Hon är även aktiv i förbundets lokala studentstyrelse i Uppsala.

Paniz har även drivit flera integrationsprojekt i Uppsala kommun, bland annat har hon startat upp en filial av badmintonklubben Fyrisfjädern i stadsdelen Gottsunda.

– Studentambassadörerna ska stärka förbundets närvaro på lärosätena och finnas till hands för att svara på enklare frågor. Det ska bli väldigt spännande att samarbeta med dem. Vårt mål är att det ska vara en självklarhet att gå med i förbundet redan som student. Andra studenter som är intresserade av rollen som ambassadör får gärna höra sig till mig, säger Nathalie Ahnemark, studentansvarig på Sveriges Farmaceuter.

Andra läser