Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Statinprojekt får tillskott

Projektet i Stockholm där apoteksfarmaceuter och sjuksköterskor samarbetar kring följsamhet till statinbehandling får skjuts via ett ekonomiskt tillskott från en av Sveriges Farmaceuters stiftelser. Totalt har cirka 400 000 kronor delats ut från Stiftelsen Sveriges Farmacevtiska Sällskap.

I Stockholms läns landsting samarbetar sjuksköterskor och apoteksfarmaceuter för att förbättra följsamheten till statinbehandling i ett projekt som vi skrev om i september.

Nu har projektet fått ekonomiskt tillskott i form av ett stipendium på 30 000 kronor från en av Sveriges Farmaceuters stiftelser.

– Jag blev så himla glad. Pengarna gör att vi kan ta in hjälp med att bearbeta data så att vi mycket snabbare kan få fram ett resultat, säger Pia Frisk, apotekare och ansvarig för studien på SLL, till Sveriges Farmaceuters hemsida.

Stipendier till ett sammanlagt värde på cirka 400 000 kronor har delats ut från Stiftelsen Sveriges Farmacevtiska Sällskap. Det största enskilda stipendiebeloppet, 54 000 kronor, gick i år till apotekaren Ulrika Gillespie, Uppsala.

Läs vilka fler som fått stipendiepengar på Sveriges Farmaceuters hemsida.

Andra läser