Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Farmaceuter tar plats i chokladfabrik

Farmaceuter med IT-kompetens står högt på önskelistan när e-hälsomyndigheten i veckan kraftsamlar med en rekryteringsträff i Kalmar. Myndigheten har hyrt in sig i före detta Nordchoklads gamla fabrik, där cirka 175 personer ska jobba.

I juni meddelade regeringen att huvuddelen av e-hälsomyndigheten ska omlokaliseras från Stockholm till Kalmar.

I mitten av november gick personliga erbjudanden ut till samtliga anställda om fortsatt arbete i antingen Kalmar eller Stockholm. Inom kort kommer det därför att klarna kring hur många som väljer att följa med till Kalmar. Emmeli Gross, ordförande i akademikerföreningen på E-hälsomyndigheten, har tidigare gjort bedömningen att det bara handlar om en handfull personer.

I morgon tisdag, klockan 15:00-17:00 och 18:00-19:30, finns e-hälsomyndigheten på plats för rekryteringsträff i samarbete med Arbetsförmedlingen i Kalmar.

Myndigheten letar bland annat “chefer, IT-specialister och farmaceuter med IT-kompetens”.

E-hälsomyndigheten har hyrt en kontorslokal i Nordchoklads, sedermera Candelias, före detta chokladfabrik på Borgmästaregatan. Fabriken slog igen 1998, men inhyser nu andra verksamheter, bland annat Friskis&Svettis.

Den 1 maj 2018 ska flytten att vara helt klar, men redan i januari nästa år kommer de första medarbetarna att finnas på plats, rapporterar sajten 24Kalmar.

Det nya kontoret kommer att täcka myndighetens initiala behov av lokalyta. När omlokaliseringen till Kalmar är slutförd behöver myndigheten utrymme för omkring 175 medarbetare.

Andra läser