Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Apoteksmarknaden växer

Apotekskedjorna fortsätter att nyetablera. I veckan öppnas nytt i Lund och Stockholm, och landets enda dygnetruntöppna apotek slår upp dörrarna i ny skepnad.

Apoteksmarknaden fortsätter att växa mätt i antalet apotek. 31 nya öppenvårdsapotek etablerades i landet under fjolåret, och utvecklingen tycks ha tagit ytterligare fart i år. Hela 14 nyetableringar gjordes bara under det första kvartalet 2016.

Trenden fortsätter denna vecka med apoteksöppningar i bland annat Lund, där Apoteket AB öppnar nytt vid Mårtenstorget.

Det forna monopolbolaget aviserar också nypremiär för Sveriges enda dygnet-runt-öppna apotek, C W Scheele i centrala Stockholm. Bolaget utlovar en ”en helt ny apoteksupplevelse” på apoteket där nästan en halv miljon apotekskunder passerar genom dörrarna årligen.

Kronans Apotek öppnar också nytt i veckan, närmare bestämt på S:t Eriksgatan 38 vid Fridhemsplan i Stockholm. ”Området är apotekstätt, men Kronans Apotek kommer att ha ett attraktivt läge med hög kundtrafik”, skriver kedjan i ett pressmeddelande.

Andra nya apotek har under de senaste månaderna öppnat i bland annat Simrishamn, Halmstad och Gustavsberg.

Mest läst