Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ledningen på tjänsteresa

Pharmera Gothias ledning är på tjänsteresa och har gjort sig oanträffbar i 14 dagar. Men Svensk Farmaci fick tag på bolagets farmaceutiska kemist apropå beslutet att företaget måste stänga.

Som vi skrev tidigare idag förbjuder Läkemedelsverket parallellhandlaren Pharmera Gothia i Ystad att anskaffa nya läkemedel med omedelbar verkan. Bakgrunden är att läkemedel som inköpts och exporterats av företaget visat sig vara förfalskade.

Bolaget har tre anställda och gjorde i fjol en vinst på 3,6 miljoner kronor. Omsättningen var knappt 80 miljoner kronor.

Svensk Farmaci har under dagen utan resultat sökt Sverker Littorin, bolagets vd, för en kommentar. I stället fick vi tag på en fåordig Lars Rydja, bolagets farmaceutiska kemist.

Han är den specialist som finns angiven på företagets partihandelstillstånd som garant för att den handel med läkemedel som bolaget idkar inte orsakar skada på människor eller miljö.

– Företagsledningen är på tjänsteresa i minst 14 dagar framöver. Jag har personligen inga kommentarer i frågan, säger han.

Kommer ni att avsluta verksamheten avseende inköp omedelbart som Läkemedelsverket kräver?

– Självklart rättar vi oss efter deras beslut.

Kommer ni att överklaga beslutet?

– Möjligheten finns men jag har inga synpunkter på detta i nuläget. Det här ligger för nära i tiden, säger Lars Rydja.

Andra läser