Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Tufft sparprogram på Astra Zeneca

Astra Zeneca har antagit ett tufft besparingsprogram som kan innebära fler uppsägningar i Sverige fram till slutet av 2017. Men farmaceuter är inte i första hand målgrupp för åtgärderna, enligt ordföranden för akademikerföreningen i Södertälje, Mai Truong. UPPDATERAD 14:26

Programmet innebär besparingar på 1,1 miljarder dollar fram till slutet av 2017, framför allt inom administration och marknadsföring.

Sparprogrammet blev känt i årets första kvartalsrapport och i våras ledde det till ett femtiotal varsel om uppsägningar på tjänstemannasidan i Södertälje. I många fall löstes detta dock med naturliga avgångar.

– Det handlar inte bara om uppsägningar utan också en översyn av bland annat rese- och konferenskostnader, säger Mai Truong, ordförande för akademikerföreningen på Astra Zeneca i Södertälje, till Svensk Farmaci.

Enligt henne är det inte i första hand bolagets farmaceuter som påverkas av neddragningarna.

– Det kan finnas enstaka personer som drabbats, jag har inte exakt kännedom om det. Och besparingsprogrammet pågår fram till utgången av 2017 så det kan förstås hända saker framåt. Men generellt är min bild att farmaceuter är efterfrågade inom bolaget, säger Mai Truong.

Andra läser