Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Receptarie bakom psykologisk thriller

Svensk Farmaci fick en pratstund med receptarien Anna E Wahlgren som nu har romandebuterat med den psykologiska spänningsromanen "Skuggan av henne".

Anna E Wahlgren är född och uppvuxen i Gävle, men bor idag med sin familj i Östhammar i norra Uppland. Hon är legitimerad receptarie sedan 2002 och jobbar på Kronans apotek på orten.

– Jag har alltid drömt om att skriva en bok. Det kändes länge som en omöjlighet att förverkliga drömmen men en kombination av händelser gjorde att det blev verklighet. Dels gick några anhöriga bort, vilket gav mig ett annat perspektiv på livet, men vet ju inte hur länge man lever. Samtidigt pushade min chef på jobbet mig att ta ett uppdrag som IT-stöd i regionen, ett uppdrag som gjorde att jag växte och såg möjligheter. Sedan har mina barn blivit större vilket också underlättar, berättar Anna E Wahlgren, som framför allt jobbat på kvällstid med boken.

”En välskriven psykologisk thriller där vansinnet långsamt kryper inpå skinnet i takt med att spänningen byggs upp”, skriver författaren Caroline L Jensen om boken i baksidestexten.

– Jag har alltid gillat spänning och mänsklig psykologi och det rådde ingen tvekan om att jag ville skriva en spänningsroman. Historien bygger på en idé om något som finns gömt i källaren i ett hus. Idén växte men i ett skede tycker jag att det blev lite förutsägbart, och jag strök hälften av mitt manus. Jag vinklade om berättelsen, även om grundtanken kvarstod.

“Skuggan av henne” handlar om ett par som går vidare efter en otrohet och söker sig till en mindre ort för att börja om.

Marie, den kvinnliga huvudpersonen, har haft en problematisk uppväxt, något som väcks till liv och förstärks i den nya miljön. Ett barn försvinner spårlöst i samhället och Marie blir mycket orolig för sin egen dotter.

Boken kom ut för några veckor sedan.

Vilka reaktioner har du fått?

– Det har varit väldigt positivt, jag har fått mycket uppmärksamhet lokalt, den har recenserats av Arbetarbladet i Gävle och av flera bokbloggar. Min arbetsgivare Kronan har dessutom köpt in en upplaga av boken vilket är roligt, säger Anna E Wahlgren.

I Svensk Farmaci nr 5/16 publicerar även vi en recension av ”Skuggan av henne”.

Vi kommer också att köpa in ett antal exemplar av boken – från och med nummer 5 utgör den pris vår korsordstävling.

Andra läser