Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Ny e-tjänst ger bättre koll på recept

Via en ny webbtjänst, Läkemedelskollen, underlättar
E-hälsomyndigheten nu för läkemedelsanvändare att se sina recept. Här kan man snabbt se vilka läkemedel som hämtats ut och vad som finns kvar på recepten.

Den nya e-tjänsten Läkemedelskollen är en del av myndighetens nya webbplats som presenteras idag. Tjänsten utgör en digitalisering av den tidigare manuella blanketthanteringen på e-hälsomyndighetens webbsajt, som enligt myndigheten användes av cirka 50 000 personer årligen.

Den nya tjänsten ger snabb digital åtkomst till uppgifter i e-hälsomyndighetens register, till exempel vilka recept som skrivits ut, vilka läkemedel som hämtats ut och hur mycket som återstår i högkostnadsskyddet.

Uppgifter finns också för egna barn upp till 12 år och för djurrecept. Tjänsten är öppen för personer från 18 år.

– Förhoppningen är att tjänsten ska underlätta för dem som vill ha tillgång till sin receptinformation och den ska även effektivisera myndighetens hantering, säger Eva Reimers, kommunikationschef på e-hälsomyndigheten, i ett pressmeddelande idag.

Andra läser