Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Jenny Harlin blir ny förbundsdirektör

Jenny Harlin, idag kanslichef på Sacoförbundet Reservofficerarna, blir ny förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter i september.

Jenny Harlin är 43 år och har en lång bakgrund inom medievärlden bakom sig. Hon har arbetat i tjugo år som journalist och chef inom media, bland annat på Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Nyhetsbolaget/TV4. I början av 00-talet var hon tidningen Värnpliktsnytts första kvinnliga chefredaktör.

2014 bytte hon till det fackliga spåret och tog över som kanslichef och ombudsman på Sacoförbundet Reservofficerarna.

Den 1 september tillträder hon som förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter.

– Farmaceuterna är bokstavligen livsviktiga. Det är de som är experter på läkemedel och vet hur den enskilde får nytta av sitt läkemedel. Jag ser det som en förmån att få arbeta för sådan samhällsnyttig verksamhet. Jag ser också fram emot att leda ett kansli med hög sakkunskap i såväl professionsfrågor som arbetsrättsliga frågor, säger Jenny Harlin.

Sedan Kristina Niemi slutade i december i fjol är Kristina Fritjofsson, Sveriges Farmaceuters ordförande, tillförordnad förbundsdirektör.

– Jag är imponerad av Jennys framgångsrika arbete på Reservofficerarna vilket bland annat lett till en ökning av deras medlemsantal. Hon är mycket välkommen till oss på Sveriges Farmaceuter, säger Kristina Fritjofsson.

Andra läser