Gå till innehållet

När du använder denna sida accepterar du vår användning av cookies. Mer information.

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Sanofi satsar på nattlig golf för allergiker

Läkemedelsföretaget Sanofi tar ett nytt grepp och anordnar Sveriges första nattliga golfturnering för personer med pollenallergi.

Läkemedelsindustrin prövar allt fler nya, kreativa vägar att nå ut till sina målgrupper. Ett av de mer udda initiativen kommer nu från Sanofi, som beskriver golfsporten som en “extremsport för pollenallergiker” i ett pressutskick idag.
Detta på grund av de höga påfrestningar på kroppen i närkontakt med gräs och natur som fortgår i flera timmar under en golfrunda.

Oftast är dock pollenhalterna lägre på natten då daggen binder pollenkornen till marken. Mot denna bakgrund är Sanofi nu först i Sverige med att arrangera en nattlig golfturnering för allergiker.

– Här krävs varken grönt kort eller mörkerseende då deltagarna kommer att förses med bland annat pannlampor och självlysande golfbollar. Vi vill visa hur man kan minska påfrestningarna på kroppen under pollensäsongen och lyfta problematiken kring pollenallergi och träning på ett annorlunda sätt, säger Anna-Kaija Grönblad, vd på Sanofi i Sverige, i pressmeddelandet.

Deltagande är kostnadsfritt i tävlingen som sker på fyra golfklubbar i slutet av maj: Malmö Golfklubb, World of Golf i Göteborg, Växjö Golfklubb och Brollsta Golfklubb.

Andra läser