Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Octapharma satsar stort i Stockholm

Läkemedelsföretaget Octapharma har fått klartecken för att utöka produktionen och nyanställer 120 personer vid fabriken på Kungsholmen i Stockholm.

Länsstyrelsen har beviljat ett utökat produktionstillstånd till fabriken på Kungsholmen i Stockholm, vilket gör att det familjeägda svensk-schweiziska företaget kan expandera. Bolaget har idag en kapacitet att producera proteinläkemedel från blodplasma på 1 500 ton per år. Det nya produktionstillståndet innebär att produktionen kan öka till 3 500 ton årligen.

Cirka 120 nya medarbetare ska anställas redan under 2016.

Octapharma är en stor aktör inom tillverkning av proteinbaserade läkemedel. Bolaget tillverkar läkemedel för behandling av bland annat blödarsjuka, immunbristsjukdomar och patienter inom intensivvården.

Den planerade volymökningen kommer att ske genom moderniseringar och ombyggnationer vid Octapharmas befintliga enhet i Hornsberg på Kungsholmen i Stockholm. Företaget ska i år investera cirka 39 miljoner euro i anläggningen, enligt dagens pressmeddelande.

Andra läser