Gå till innehållet
Gå till startsidan

Fack- och professionstidningen från Sveriges Farmaceuter

Endast statliga kedjor bjöds in till referensgrupp

Statliga Apoteket AB och Apoteksgruppen bjöds in till apoteksutredningens referensgrupp – men ingen av de privatägda kedjorna. Efter påstötningar från Kronan och Hjärtat har en ytterligare referensgrupp endast för apoteksaktörer skapats. KOMPLETTERAD 14:25

Förutom Apoteket och Apoteksgruppen uppmanades Lif, Tamro, Oriola, Sveriges Apoteksförening, Läkarförbundet, Sveriges Farmaceuter och Unionen att nominera deltagare i referensgruppen senast måndagen den 22 februari.

Men de privatägda apoteksaktörerna Kronan, Hjärtat och Lloyds, liksom de oberoende apotekens organisation SOAF, fick alltså inte vara med.

– Vi och en av våra konkurrenter hade synpunkter på detta, som vi också framförde till utredaren. Det bidrog vad jag förstår till att utredningen skapade en separat referensgrupp med apoteksaktörer. Det är positivt att man gav oss denna möjlighet att vara med i processen, säger Andreas Rosenlund, kommunikationsdirektör på Kronans Apotek.

De statliga apoteksaktörerna har nu fått representation i det särskilda apoteksrådet i stället för i referensgruppen. I referensgruppen representeras apoteksbranschen av apoteksföreningens vd Johan Wallér.

Andra läser